Tutteluuu ...

Følg med i hvad der
sker i kaffeverdenen


Få alt der er værd at vide om, hvordan man laver en Espresso. Alt fra vandet man brygger den med til kværning af bønnerne, hvilken type kværn der er god, redskaberne til espresso maskinen og en step-by-step guide til hvordan du brygger den.

Få det hele med her...

Læs mere

Kaffe kirsebær på et kaffetræ i sin første form
Kun overgået af olie, er kaffe den mest værdifulde lovlige handelsvare i verden. Vi elsker det, vi stoler på det, og vi drikker det i massive mængder. Det anslås, at 2,25 milliarder kopper kaffe forbruges hver dag på verdensplan. Den berømte franske forfatter og filosof Voltaire drak angiveligt 40-50 kopper om dagen. Kaffe er et dagligt ritual i livet for millioner af mennesker verden over.

Læs både om de første historier og myter om kaffe, samt hvordan det faktisk begyndte med den morderne version.

Læs mere

Populære kaffekapsler i Danmark - Bland andet Cafe Noir kapsler og Peter Larsen Kapsler
Kaffekapsler bliver en mere og mere populær handelsvare i hele verden. Kaffekapsler bl.a. produceret af Nespresso, Dolce Gusto, Tassimo eller Senseo er også ved at blive et dagligt syn i de danske hjem.

Læs mere

oekologi maerket DanmarkEU oekologi maerket

Økologisk kaffe og miljøvenlige produkter er i vækst. Fairtrade-, Rainforest Alliance- og økologi mærket produkter er mere populære end nogensinde.

Læs mere

Der findes flere end 60 forskellige kaffersorter i verden. I praksis skelnes der normalt kun mellem tre forskellige, som er de mest anvendte bønner; Robusta, Arabica og Liberica.

Læs mere
kaffe verden i kaffekop
Læs mere om kaffe historie i Danmark, hvilke lande som har størt kaffeproduktion, hvilke lande i verden som drikker mest kaffe, samt kaffetendenser idag. Læs mere
Fairtrade Mærket
Hvad er Fairtrade Mærket - det betydning og hvilket produkter er egenligt fairtrade mærket? Læs meget mere om Fairtrade i Danmark og resten af verden her. Læs mere

Rainforest Alliance
Ud over at være et logo med en fin lille frø, hvad betyder det så, når et produkt har dette logo på emballagen?

 

Læs mere


De fleste kender jo nok kaffedrikkene; Cafe Au Lait, Cafe Latte eller "Latte" og Cappuccino - men hvad er forskellen egentlig?

Læs mere


‘“Decaf” eller koffeinfri kaffe som det hedder på godt gammelt dansk, har flere gange været et omdiskuteret emne. Hvorfor drikke koffeinfri kaffe i forhold til almindeligt kaffe? Hvad er foreskellen egentligt på de to?

Læs mere