Økologisk kaffe og miljøvenlige produkter er i vækst

04 September, 2016

0 comments

Miljø  


I et moderne samfund som dagens Danmark er der en øget efterspørgsel på økologiske varer. Det giver egentlig også god mening, i forhold til det øgede fokus på klima, forurening og hvordan vi generelt behandler vores planet. Når vi vælger økologi til, i hverdagen, sender vi et klart signal om at vi ikke er interesserede i de sprøjtemidler og kunstgødning, som er skadelige for mennesker og miljøet. Tal viser en fremgang for økologiske varer i Danmark, og det har resulteret i, at flere landmænd vælger at omlægge til økologi end tidligere forventet.


Kaffe er én af de økologiske varer, som er i stærk vækst herhjemme. Og det er en udvikling, som vi er super glade for. Vi kender nok alle sammen det røde økologimærke, også kaldet “Ø-mærket”. Det påsættes varer, der er statskontrolleret økologiske. Mærket gør det nemt for os som forbrugere at identificere hvilke varer, der er økologiske og hvilke der ikke er det. Der findes dog et andet mærke som man også skal holde øje med, når man kigger efter økologi. “EU’s økologilogo” er obligatorisk for fødevarer, der er pakket inden for EU, hvorimod “Ø-mærket” kun påsættes produkter, hvor danske myndigheder, har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket et økologisk produkt. Det vil sige at produkter, der allerede er færdigpakkede inden de bliver importeret til Danmark, ikke vil blive “Ø-mærket”, men hvis de har “EU’s økologilogo”, er det bevis for at, produktet er blevet kontrolleret efter retningslinjerne i EU's økologiforordning.

oekologi maerket DanmarkEU oekologi maerket

I Danmark elsker vi økologi og køber storstilet ind af øko-varer. Faktisk så meget, at vi i 2010 til 2011 toppede verdens statistikken med et øget salg af økologiske føde- og drikkevarer på 7%. I 2015 købte vi danskere økologi for syv milliarder kroner, hvilket er en stigning på 12% i forhold til året før. Det er en klar tendens, at vi i større stil tilvælger økologi, og vi befinder os stadigvæk i en opadgående kurve, hvilket er godt nyt for naturen og vores helbred.

Se alle kapsler til Nespresso®Tilføj en kommentar