Rainforest Alliance, hvad er det nu lige det er?

29 August, 2016

0 comments

Miljø  


Rainforest Alliance Certified
Ud over at være et logo med en fin lille frø, hvad betyder det så, når et produkt har dette logo på emballagen?

Rainforest Alliance er en non-profit organisation, der arbejder med biodiversitet og bæredygtige levevilkår. I dag finder man mærket på flere og flere produkter som f.eks. kaffe chokolade, te, frugt, blomster, papir og møbler. Produkter, der bærer dette logo stammer- eller indeholder ingredienser fremskaffede fra Rainforest Alliance certificerede gårde eller skove. Disse gårde og skove styres efter strenge miljømæssige, sociale og økonomiske kriterier for at bevare; dyreliv, beskytte jord og vandveje, arbejderne, deres familier og lokalsamfund, og hjælper til at øge deres levebrød. Turistvirksomheder, der er udstyret med en Rainforest Alliance Certificering opfylder Rainforest Alliance’s omfattende standarder for bæredygtighed af turisme.

Rainforest Alliance er grundlagt i 1987 og har i dag ca. 35.000 medlemmer. Der er over 300 ansatte i organisationen, og de har kontorer i ni forskellige lande. Rainforest Alliance’s vision er at have en verden, hvor planeten og mennesker trives i sameksistens. Deres tilgang til at opnå netop dette, omfatter uddannelse og certificering til at fremme sunde økosystemer og samfund, i nogle af verdens mest sårbare økosystemer.

Rainforest Alliance arbejder med landmænd, skovledere, turistvirksomheder, NGO'er, forskere og regeringer, for at tilskynde miljømæssig ansvarlig forvaltning af gårde, skove og andre naturressourcer. Alt dette samtidig med, at de sikrer de, at sociale og økonomiske behov i fællesskaber bliver opfyldt.  

Så næste gang du ser den lille grønne frø fra Rainforest Alliance, så ved du nu, at der ligger en stor indsats bag, for at gøre verden til et bedre sted. Det er én af de ting, der kan give os, som forbrugere, en lidt bedre samvittighed, når vi lægger en varer med Rainforest Alliance logo’et i indkøbskurven.

Se alle kaffekapsler til Nespresso®, Dolce Gusto, Tassimo og Senseo →Tilføj en kommentar