Espresso - Til Dolce Gusto

Dolce Gusto laver helt fantastiske Espresso kaffekapsler til din kaffemaskine. Nedenfor finder du vores udvalg af Espresso til Dolce Gusto - Bl.a. den almindelige Espresso, som er en rigtig dejlig kaffe til efter aftensmaden eller Dolce Gusto Espresso Intenso, som lige giver dig lidt ekstra intensitet og smag.

Er du typen, som godt kunne hygge med en kaffe om aftenen, men uheldigvis ikke kan sove bagefter, så er en Dolce Gusto Espresso Decaffeinato lige noget for dig. Når du har gæster og mangler noget skøn kaffe til desserten så er en Espresso Caramel det perfekte valg.




Den helt enestående Espresso til Dolce Gusto

Hos Goodcoffee kan vi rigtig godt lide en god Espresso, og Dolce Gusto laver nogle helt fantastiske Espresso varianter. De findes både med karamel smag, koffeinfri, ekstra intens eller som den gode gamle almindelige espresso. Dette er den perfekte løsning, hvis du kan lide lidt af hvert, har lyst til at prøve noget nyt eller skal byde dine venner, gæster eller familie på lidt lækkert.

De lækre Espresso varianter til Dolce Gusto er en oplevelse hver gang - de har en dejlig og intens aroma blandet med en fyldig smag, der slutter fornøjelsen af med en fløjlsblød og cremet afrunding.

På toppen af en friskbrygget Espresso der finder du det, som hedder 'crema', hvilket er "låg" af skum, der ligger sig oven på kaffen. 'Crema' er et kendetegn for, at en Espresso er frisk og brygget perfekt. Dannelsen af crema skabes bl.a. vand som tvinges gennem den malede kaffe under tryk. Dette udtømmer det naturlige fedt og olie-indhold, som kommer fra kaffebønnen og skaber en masse små bobler af luft, som danner den dejlige skum på toppen.

Hvordan drikker man Espresso til Dolce Gusto?

Skyl munden
Først og fremmest, hvis du skal smage flere forskellige Espresso varianter på samme tid, så husk at skylle munden med vand imellem hver kop Espresso.

Duft til Espressoen
Sæt koppen op til din næse og indånd duften med en lang, langsom indtrækning - duften er en væsentlig del af nydelsen ved at drikke en Espresso.

Cremaen
Cremaen på toppen er den mest bitre del af Espressoen, så folk, som ikke er vant til at drikke det, ønsker ikke altid at smage det direkte, men her er et par fif til hvordan man får noget godt ud af den.

  • Omrør cremaen med en ske eller hvirvl koppen i en cirkel for at blande det sammen med resten af espressoen - og lad være med at slikke på skeen, hvis du ikke kan lide den bitre smag ;-).
  • Sip cremaen af til at starte med og få det overstået hurtigt og derefter nyd resten af den dejlige Espresso.

Smagen
Espressoens smag begynder at ændre sig (nogle ville sige forværres) inden for 15 til 30 sekunder efter den er lavet, og cremaen begynder at opløses i koppen. Så det er det hele værd at drikke den i en eller to tåre, men du kan forvente dig en yderst intens smag.

Skiftende nuancer
For at opdage de skiftende nuancer af smag i en kop Espresso, så prøv at nippe til drikken uden omrøring. For en mere ensartet smag, så rør rundt i den før du nipper. Uanset hvad, så drik Espressoen inden den bliver kold. En kold Espresso vil have ændret smagen, næsten altid med en negativ effekt.

Sukker i Espresso
Hvis man er en ægte Espresso fan, så kommer man ikke sukker i den. Dog er der nogle som foretrækker dette.

Servér chokolade til
Italienske caféer serverer nogle gange en Espresso med et stykke chokolade til. Undgå andre stærkt aromatiseret tilbehør, især kiks eller cookies, men selvfølgelig er en Espresso oftest serveret alene. - Hvis du er ude i den store prøvesmagning af Espresso, så benyt dig af usaltede kiks, og vand til at rense ganen ind imellem.

Vil du vide mere om Espresso...?

Der er mange interessante ting at vide om Espresso, så som hvor meget vand man normalt bruger, om det er en specielt bønneform og meget mere - Se vores FAQ og få mere at vide.

Hvis du gerne vil vide hvordan man brygger den på den originale måde, så se vores guide til hvordan man brygger en Espresso.

Se alle Dolce Gusto kapsler