Hvad er en Espresso?

en espresso på et bord med flotte efterårsfarver i baggrunden

Espresso er, mere end nogen anden form for kaffebrygning, meget misforstået. Mange tror det er en særlig bønne, en speciel ristningsmetode, eller bare virkelig, virkelig stærk kaffe. Men så "speciel" er det faktisk ikke. Espresso er simpelthen en kaffedrik, der er brygget på sin egen måde. Det er samme bønner og samme idé, som man bruger til andre kaffetyper.

Definitionen på en espresso

Espresso kaffe er et lille, omkring 40 ml, skud af højtryk udvundet kaffe fra cirka 6,5g og 7,5g (ca. 1 teske) fint formalet kaffe. Brygning tager omkring 25 til 30 sekunder og hvis espressoen er korrekt brygget, så vil den indeholde et lag af rigt og mørkt-gyldent creme, kaldet ‘crema’, på overfladen. Denne crema er en indikator for en espresso af god kvalitet.

forskellige kaffetyper. epsresso

Kan alle lave en Espresso?

Med det rigtige espresso udstyr og espresso maskine eller en kaffekapsel maskine, så kan alle lave en espresso.

Den originale espressometode er selvfølgelig lidt mere kompliceret end hvis du kaster en kaffekapsel ned i din kaffekapsel maskine. Med en kaffekapsel maskine, så bliver det hele bare nemmere og hurtigere og giver dig stadig enestående smagsoplevelser.

Se alle kaffekapsler til Nespresso®, Dolce Gusto, Tassimo og Senseo 

Kommer man sukker i sin espresso?

At tilføje sukker til espresso er en accepteret praksis i Italien, og der er ingen skam i at tilføje sukker til din espresso, hvis du har lyst til det. Men med en rigtig god espresso, er det en glæde at drikke den uden tilsætningsstoffer. Du kan derefter smage og værdsætte essensen som man finder i denne skønne kaffedrik.

Læs mere om Lungo og Ristretto

Hvad er en Lungo?

Hvad er en Ristretto?