Hvor mange forskellige kaffesorter og bønner findes der?

en stor bunke kaffebønner. Forskellige kaffesorter og bønnetyper

Der er omkring 25 større bønnesorter i hele verden, men kun to som dyrkes i kommerciel forstand. Disse er Coffea Canephora, normalt kendt som Robusta og Coffea Arabica eller blot Arabica. den 3. mest kendte er Liberica bønnen, som kun dyrkes meget få steder på kloden, men besidder ikke lige så gode smags karakteristika som Arabica og Robusta.

Arabica Bønner

Arabica blev først fundet på naturligvis i Etiopien i 1753. Det var den tidligst dyrkede sort og er stadig den mest almindelige til kommercielle formål. Arabica bidrager med omkring 70% af kaffebønne markedet og betragtes som en overlegen kaffebønne i sammenligning med andre arter, herunder Coffea Canephora (Robusta). De fleste af de fine, speciale og fancy kaffetyper kommer fra Coffea Arabica.

Robusta Bønner

Robusta blev opdaget vildt i Belgisk Congo (idag bare kendt som Congo) i 1898. Navnet siges at afspejle den mere robuste karakter af smag og "kick", den er kendt for at levere. Det er den anden mest almindeligt dyrkede kaffe, og producerer omkring 25% af verdens kaffebønne marked. Robusta har lavere smags kvalitet end Arabica bønnen, hvilket er grunden til, at det er mere almindeligt at bruge Robusta kaffe til produktion af instant kaffe eller at blande med Arabica bønner, da Robusta bønnen på egen hånd ikke smager specielt godt.

Liberica Bønner

Liberica er en anden kommerciel kaffesort, men den udgør mindre end 2% af verdens kaffebønne produktion. Liberica kan sammenlignes med Robusta og vokser i lavere højde i områder i Vestafrika.

Se alle kaffekapsler til Nespresso®, Dolce Gusto, Tassimo og Senseo →

Kan man se forskel på disse kaffebønner?

Den visuelle forskel på de to mest populære kaffebønner, Arabica- og Robustabønner er formen.

Arabicabønnen er oval, flad og større i sin form. Rubustabønnen, som cirka kun er halvt så stor er mere rund og boble formet. Folden på undersiden er bønnerne er heller ikke ens. Arabicabønnens fold er normalt mere buet / varieret, hvor Robustabønnens er lige.

Arabica og Robusta bønner - Hvad er forskellen?

Se også...

Smager Nespresso® kompatible kaffekapsler lige så godt som originale Nespresso® kapsler?